Dalam kehidupan ini, bukan sahaja kita inginkan kekayaan dan kesenangan seperti pendapatan tanpa batasan, Peningkatan Karier, Melancong Ke merata Tempat Secara Percuma,Kelayakan Profesional, Menjadi Boss Anda Sendiri Dikenali orang lain kerana pencapaian dan prestasi, tetapi juga kita ingin berjihad ke jalan Allah.

Kalau zaman dahulu, kita berjihad dengan menyertai peperangan. Di zaman teknologi maklumat ini, terlalu banyak ruang untuk kita berjihad dan inilah masanya untuk kita berjihad dengan berdakwah kepada umat Islam tentang kepentingan perancangan kewangan Islam, melalui Takaful. Saban hari semakin ramai yang mempunyai kesedaran untuk merancang kewangan dan menguruskan risiko, dengan menjadi seorang Da’i Takaful, kita telah berjaya menyelamatkan setiap RM bakal pelanggan kita dari menjerumus ke kancah riba.

Apa Impian Anda?

Sekalipun anda tidak punya impian untuk Berjihad bersama-sama saya, sekurang-kurangnya anda perlu ada impian untuk berjaya dan menjadi jutawan. Kemudian anda lakarkan plan bagaimana untuk mencapai impian anda.¬†Menjadi jutawan takaful dengan agent takaful amat mudah mengikut seorang yang telah lama dalam industri takaful ini. Anda perlu tahu selok belok perniagaan ini.¬†Anda perlu set apa, bila, bagaimana dan yang pentingnya kenapa anda perlu capai impian tersebut? Untuk diri sendiri, untuk keluarga, untuk masyarakat dan jangan lupa, untuk agama Islam yang tercinta juga…

Kembangkan perniagaan takaful anda SEKARANG bersama-sama Al Hamra Group Great Eastern Takaful sebagai agent takaful.

Satu perniagaan yang amat murni kerana kita sebagai agent takaful adalah berjihad untuk menyedarkan umat Islam tentang pentingnya perlindungan takaful, bukan saja untuk keluarga tetapi juga masyarakat secara umumnya.

Kadar penembusan bagi orang-orang di Malaysia yang mempunyai perlindungan dengan pelan takaful hanya 15%. Saya ulangi ia adalah hanya 15%. Dengan itu, kita sebagai agent takaful mempunyai potensi yang besar untuk berjaya di dunia dan akhirat.

Terdapat lebih banyak ruang untuk pergi jauh sama ada ia adalah untuk mencari pelanggan lanjut atau untuk mencari perunding atau ejen atau agent takaful yang lebih takaful.

Jadi, jika anda menyertai kami sekarang, anda adalah perintis untuk menjadi agent takaful dengan Great Eastern Takaful. Dalam tempoh 2 tahun akan datang, anda akan melihat pendapatan anda akan meningkat kepada 5 angka dan dalam 3 tahun akan datang, anda boleh menyedari bahawa anda akan mendapat 6 angka pendapatan bulanan.

Al Hamra Group

Ini peluang yang sangat jarang berlaku SEKARANG. Mengambil tindakan anda. Ambil kata-kata saya. Insya-Allah kita akan berkembang bersama-sama dengan agensi kami sebagai agent takaful.

Saya menggunakan medium Pemasaran Internet melalui Blog, Facebook Page, serta Emel Marketing untuk memasarkan produk takaful.

Sertai Agensi di bawah bimbingan saya, AL HAMRA GROUP jadi peluang untuk anda belajar konsep BRANDING melalui Internet Marketing.

Boleh terus whatsapp saya ==>> https://AlHamraTakaful.wasap.my

Telefon saya jika anda mahu mengambil usaha murni ini sebagai agent takaful dengan Great Eastern Takaful. Hubungi saya di talian 019-3726080 sekarang.

Salam Ceria,

Ahmad Humaizi
Group Manager
Great Eastern Takaful Berhad

7 Comments

 1. Azlan Bin Mohd Sharif

  Saya berminat untuk menjadi agent takaful. Apa yang perlu dilakukan dan bagaimana.

 2. Humaizi

  Salam Azlan, terima kasih atas minat. boleh hubungi saya 0193726080 untuk kita bincang lebih lanjut.

 3. RAMANI A/P VELAITHON

  saya baru menjual produk takaful kepada kawan-kawan melayu saya. sambutannya sangat mengalakan.saya ingin belajar cara pemasaran online,blog dan facebook.Bagaimanakah caranya,dan bolehkah tuan berkongsi?

 4. Maher

  Saudari Ramani….

  Maaf ye jika saya tegur sikit tentang perkataan’menjual’ tu….dalam sistem takaful kita tak pakai istilah ‘jual’ sebab tiada barangan untuk dijual.sebab itu dalam sistem konvensional orang2 Islam HARAM menyertai sebab ada unsur2 gharar(tiada kepastian,judi dan riba).satu lg bagaimana syarikat boleh membenarkan saudari berurus niaga dengan muslim dalam urusan takaful yang mempunyai akad(penerimaan).saya sarankan saudari menumpukan pada insurans konvensional untuk non-muslim dan biarlah agen2 muslim berurusan dengan muslim dalam takaful agar tidak ada kekeliruan dan syubhah.paling selamat bagi orang2 Islam ialah menyertai syarikat Takaful tulin yang patuh syariah…bukannya ChocolateTakaful atau Putih Takaful atau Nestle Takaful.Carilah syarikat yang betul2 mengamalkan Islam dari segi pelaksannannya,pelaburannya pastikan halal(tengok syarikat induk)pastikan betul2.

 5. mohd shahren b alias

  Saya berminat menjadi wakil takaful, di mana pejabat cik

 6. mohd shahren b alias

  Berminat menjadi wakil, di mana pjb cik

 7. imran omar

  Saya dah jadi ejen takaful get bole tunjuk ajar saya…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *