Catatan Untuk Bulan Mei 2010

Salam Jumaat, Alhamdulillah, hari ini kita semua dikurniakan kesihatan yang sempurna. Syukur atas nikmat tak terhingga dari Ilahi, terutamanya mengurniakan nikmat yang dikecapi hari ini. Banyak perkara yang berlaku pada diri aku bulan Mei ini. Boleh katakan, semua perkara yang menggembirakan. Bulan ini aku rasakan amat relief, kerana selesai pengajian …

Continue reading

Siap Jua Thesis Master HR Management UUM

Bagaikan satu mimpi buatku…segala apa yang aku inginkan..iaitu dapat siapkan thesis (aka mini thesis@ project paper) sebelum tarikh hantar, 16 Mei 2010 akhirnya terlaksana. Sedikit cerita mengenai thesis yang aku buat untuk compelete Master HR Management di Universiti Utara Malaysia. Kajian aku adalah berkisar tentang Workplace Deviant Behavior dan to …

Continue reading

Tamat Pengajian Master HRM di UUM

Salam Alhamdulillah, seperti yang aku cita-cita dan impikan, aku ingin mengambil Master HR Management di UUM City Campus KL hanya dalam masa 3 semester, telah tercapai. Imbas kembali tahun lepas, pendaftaran pelajar baru di UUM pada 30 Mei 00 dan kelas pertama bermula pada 6 Jun 2009, aku begitu bersemangat untuk belajar dalam …

Continue reading

Coretan Terakhir di Bulan April

Laju betul masa berlalu. Hari ni dah masuk 30 April 2010. maknanya beberapa hari lagi aku akan berhadapan dengan Final Exam MHRM. Begitu kalut aku rasakan. Mana taknya, setiap semester aku ambil 12 credit hours, atau 4 subjek. Dan  semester ini lah aku rasa paling tertekan, kerana aku selain daripada …

Continue reading

Bila Aku Nak Siapkan Thesis Master ni?

Salam, Hati ku gundah gelana, hatiku resah, hidup tak tenang, serabut, tension, itulah yang boleh digambarkan perasaan daku kali ini. Bukan sebab kerja, bukan sebab famili, tapi selagi aku tak siapkan thesis aku yang bertajuk ‘determinants of workplace deviance in food industry Malaysia’ selagi itulah hati ku tak akan tenang. …

Continue reading

Apa Jadi Dengan UUM?

Salam, Saja je buat gempak dengan topik kali ini. sebenarnya dah lama aku nak update blog ni, tapi tak berkesempatan, maklumlah, inilah hakikat orang yang ada banyak blog nak kena update. Ingat aku masa habis exam pada 10 Januari 2010 aku nak update pembaca tentang betapa gembiranya aku telah selesai …

Continue reading

2009 Sarat Dengan Kenangan

Selamat Tinggal 2009!!! Selamat Tahun Baru 2010. Itulah ucapan yang aku terima daripada rakan-rakan samada di alam cyber atau di ofis hari ini. Dalam kesibukan aku menghadapi Final Exam pada hari sabtu ini, subjek Legal and Ethical in HR serta Research Proposal yang kena hantar this Sunday, aku rasakan perlu …

Continue reading

Apa Makna Hijrah Bagi Aku

Salam, Hijrah membawa seribu makna pada setiap orang. Setiap kali kita bertanya apa yang mereka faham tentang hijrah, dalam ribuan makna membawa satu maksud sahaja, iaitu berubah dari menjadi seorang yang ‘nakal’ kepada seorang yang lebih baik. Ini memang lumrah kehidupan, kalau kita rasa kita perlu berhijrah, ada ke orang …

Continue reading

Disember : Bulan Yang Amat Sibuk

Salam, 1 Disember 2009, my first reporting day di Dutch Lady Milk Industries Berhad. Kiranya dah dua minggu aku di Dutch Lady atau worldwide known as Frisland Campina, nak komen lebih-lebih rasanya belum masanya lagi. Tapi aku amat bersyukur kerana dipertemukan dengan rakan sekerja yang mesra serta peramah, serta pekerja-pekerja …

Continue reading

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...