Nur Amalina Che Bakri; Jawapan Dari Ibu Beliau

Nur Amalina Che Bakri Sejak isu Nur Amalina Che Bakri keluar dalam internet, saya ternanti-nanti jawapan daripada ibu beliau. Ya lah..dunia internet dan information technology serta wujudnya gambar super impose, kita tak tahu betul atau tidak itu adalah gambar sebenar Nur Amalina atau sebaliknya. Sebelum anda baca laporan penuh; saya …

Continue reading

Pelaburan Kutu Melalui Internet

Pelaburan Kutu Salam, Saya pasti anda pernah menerima emel atau melihat posting dalam Facebook…ayat-ayat hype yang memberitahu ‘jeles saya tengok budak lepasan SPM gred 3’ dapat jana RM1000 sehari dengan modal hanya RM50….dengan RM50, pelbagai janji-janji manis dijanjikan oleh pelabur-pelabur skim kutu ini. Biasalah manusia..sentiasa dikaburi oleh janji pulangan lumayan…tanpa …

Continue reading

Pelaburan Emas Yang Menguntungkan?

Pelaburan Emas Assalamualaikum, Pelaburan Emas? Pasti anda semua tahu emas adalah satu komoditi yang amat berharga dan ianya telah terkenal sejak zaman datuk nenek moyang kita lagi. Tapi kenapa pelaburan emas? Emas merupakan satu komoditi yang unik dan paling berharga di dunia serta diterima di semua negara di dunia. Dan …

Continue reading

KWSP dan Laporan Audit Negara 2010

KWSP Salam, Amat hangat berita tentang pelaburan KWSP yang dikeluarkan oleh Ketua Audit Negara. Kalau anda nak tahu apa yang dilaporkan, ianya adalah seperti di bawah ini: Ok, dengan sepantas kilat, KWSP telah memberi penjelasan kepada rakyat jelata tentang laporan tersebut: KWSP Menafikan Laporan Audit Negara KWSP merujuk kepada beberapa …

Continue reading

Menyingkap Tirai Pelaburan KWSP

Pelaburan KWSP Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Cerita tentang pelaburan KWSP ni memang hangat. Semalam saya ada tunjukkan print screen yang diambil melalui laman web KWSP, ke mana pelaburan dana KWSP. Dalam posting ini, saya nak dedahkan surat daripada KWSP sendiri berkenaan dengan pelaburan KWSP. Hakikat Pelaburan KWSP Dengan surat ini, …

Continue reading

Bilakah Waktu yang Terbaik Membeli Unit Amanah?

Dalam keadaan ketidaktentuan pasaran saham Bursa Malaysia dan serantaui, ramai takut nak beli unit trust pada bulan ini. Perlu ke anda risau untuk beli unit trust bila pasaran Bursa Saham trend menurun? Bulan Oktober 2011 ni menyaksikan pasaran saham sekejap turun, kemudian naik. Ok, dalam posting ini saya nak share …

Continue reading

Kereta Mahal dan Mewah Tak Semestinya Sempurna

Salam, Kereta mahal dan mewah tak semestinya perfect..itulah ungkapan yang aku boleh berikan kepada pemilik sebuah Lamorghini Gallardo yang berharga RM1.6juta. Cerita ini dipaparkan di akhbar The Star pada 24 September 2011. Lebih ‘menyayat hati’ kereta sport mewah yang bernombor 18 ini sepatutnya membawa Kekayaan Yang Terjamin kepada pemiliknya…sebab itulah …

Continue reading

Kamera Speed Trap Polis Dah Canggih

Salam. Dah lama tak update blog..tak ada cerita menarik..cerita hari Raya pun tak ada yang memberangsangkan untuk diupdate. Cuti raya balik 26 Ogos dan kembali ke KL pada 5 September. Kiranya terlepas jem kali ni..Tahun ni cuti panjang masa raya sebab aku ambil block leave…dua minggu cuti..tapi yang sedihnya..balance leave …

Continue reading

Laluan MRT Sungai Buloh-Kajang Terkini DiUmumkan Oleh PM

Salam, Rasanya ramai yang tertunggu nak tahu latest MRT Route..akhirnya…PM kita umumkan laluan MRT Terkini tadi, iaitu 8 Julai 2011. Pada pemerhatian aku, tak adalah banyak beza sangat pun dengan sebelum ini…tapi kita saksikannnya..sendiri..  Ini adalah laporan yang dipetik dari Berita Harian hari ini, 8 Julai 2011. KUALA LUMPUR: Datuk …

Continue reading

Emel Lawak Dari Rohana Azmi

Salam, Tak tau lah kalau ada sesiapa yang pernah terkena dengan kegiatan scammers macam ni. Alkisahnya, aku banyak kali terima emel yang konon-kononnya nak ajak kita buat bisness dengan mereka. Emelnya sebegini, aku copy paste: Assalamualikum, Terlebih dahulu,saya perkenalkan diri saya,saya ROHANA BINTI AZMI dari London (United Kingdom),ingin berkenalan dengan …

Continue reading

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...