Renovate a.k.a Ubahsuai Rumah?

Begitu pantas masa berlalu. Rumah SemiD yang kami beli di Saujana Impian, kini telah siap dan dapat CF. Developer sudah hantar Vacant Possession, sekarang ini menunggu bank release final payment, then baru kami akan terima kunci. Malam ini aku mencari-cari tips tentang ubah suai rumah, dan terjumpa tips yg disiarkan …

Continue reading

Semi D Sapphire di Saujana Impian

Salam, Untuk paparan kali ini, aku ingin memaparkan gambar-gambar dari model rumah Sapphire Semi D yang diambil semasa hari pelancaran projek pada bulan Mei 2009, sehingga rumah telah selesai pembinaan, dan pada bulan Disember 2010, rumah ini pending CF issuance oleh MP Kajang.

Kuil Kontroversi di Saujana Impian

Salam, November menghampiri ke penghujung…bila dah masuk Disember..masa akan berlalu dengan cepat..sebabnya.ada beberapa Public Holiday semasa bulan Disember tahun ini..maka berakhirlah tahun 2010. Begitulah setiap tahun, kita akan mengeluh..cepat betul tahun ini berlalu. Ok, coretan kali ini bukan pasal tahun yang berlalu dengan pantas, tapi pasal dua buah kuil yang …

Continue reading

Survey Balik Kampung Raya 2010

Salam, Terima kasih kerana anda sudi menjengok blog saya. Hari ini dah masuk hari yang ke 26 umat Islam berpuasa. Maknanya, dalam beberapa hari lagi kita akan menyambut Hari Raya AidilFitri, dan tahun ini dijangkan akan disambut pada hari Jumaat, 10 September 2010. Seperti biasa, tradisi balik kampung memeriahkan lagi …

Continue reading

Cerita Tentang Ketagihan Facebook

“Sayang, abang balik. Lapar ni, boleh siapkan makan?” Tanya Ali kepada isteri yang sedang berada di bilik. “Kejap, bang. Sayang tengah bagi ‘kambing’ makan ni.” Jawab Aminah, sambil terus melayan ternakan virtual dalam facebook, permainan yang digilai ramai orang, “Kambing bodoh tu bagi makan, suami lapar kena tunggu pulak?” Leter suami yang setiap …

Continue reading

Lagi Pelajar Universiti Maut Panjat Bilik

Salam, Heran bin Ajaib..itulah ungkapan yang aku boleh berikan. Pelajar Universiti tak belajar-belajar dari kesilapan rakan-rakan lain yang telah maut. Kalau bilik terkunci sekalipun, janganlah tunjuk terror dengan panjat bilik orang lain untuk masuk bilik sendiri. Aku mula didedahkan dengan modus operandi masuk bilik dengan panjat memanjat ini semasa belajar …

Continue reading

Malaysia Muflis?

Sibuk sekarang ini orang menceritakan pasal Malaysia akan muflis pada tahun 2019. Rata-rata keluar dalam surat khabar pada 28 Mei 2010 mengenai kajian yang dijalankan oleh Idris Jala pasal Negara kita akan muflis.  Jadi, apa langkah yang kerajaan Barisan Nasional akan ambil untuk elakkan Negara kita dari menjadi muflis? (1) …

Continue reading

Anakku Sindrom Down

Sindrom Down Salam, Hari ini aku ingin berkongsi satu artikel yang dikeluarkan dalam Berita Harian berkenaan dengan mempunyai anak sindrom down. So far tak ada pulak wartawan nak datang jumpa kami sekeluarga bertanyakan tentang Jauzil..hehehe..I love to share story about down syndrome with other parents too.. Oleh Siti Nur Almizan …

Continue reading

Laman Web Palsu Maybank2u.com

Dalam kecanggihan sistem perbankan internet, penyangak pun lebih bijak sekarang ni. Kalau dulu nak mencuri duit orang kena masuk dan pecah rumah, sekarang ni pencuri dan penyangak boleh menggunakan kemudahan IT! Penyangak ini semua menggunakan kelemahan kita sendiri, iaitu kealpaan kita untuk memeriksa ‘link’ atau alamat laman web yang kita …

Continue reading

UUM’s Best Student Speech

Salam, Teruja betul apabila saya menerima emel daripada Prof Azizi Zakaria yang menghantar ucapan pelajar terbaik UUM Najah Abdul Gabbar Ahmad yang mendapat 4 Flat untuk degree. Bangganya kalau orang yang memberi ucapan ini adalah seorang rakyat Malaysia, namun beliau adalah daripada Yaman. ok, Di bawah ini saya paste kan …

Continue reading

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...