Berakhir Trimester Pertama 2009/2010

InsyaAllah, esok akan berakhir Trimester Pertama UUM KL Campus untuk sessi 2009/2010. Esok aku akan menghadapi final Exam subjek IT For Manager. Hari ini aku banyak habiskan masa untuk siapkan Group Projek untuk compile semua assignment individual dan Term Paper dalam satu CD. Untuk melihat hasil kerja kami, aku ada …

Continue reading

Apa yang perlu BN buat lagi untuk menang?

Salam, Di dalam kesibukan saya menghadapi persediaan untuk final exam MHRM subjek HR Management hari Sabtu nanti, saya terpanggil untuk memperkatakan sesuatu tentang keputusan pilihanraya di Permatang Pasir semalam. Saya tidak menyebelahi mana-mana parti politik, tetapi saya amat simpati dengan Timbalan Perdana Menteri kita yang mengetuai pilihanraya bagi BN, pelbagai …

Continue reading

What is Information System

What is an Information System? An Information System collects, processes, stores, analyses, and disseminates information for a specific purpose. Like any other system, an information system includes inputs and outputs. It processes the inputs and produces outputs that are sent to the user or the other systems. A feedback mechanism …

Continue reading

Wajarkah Korbankan DEB kerana Undi Minoriti

Wajarkah Korbankan DEB Kerana Undi Minoriti? – A Kadir Jasin JULY 6 – Terima kasih kepada pembahas dan pembaca yang menghayati puisi mudah saya dalam posting lalu. Saya tidak pandai bermadah dan berbahasa tinggi dan indah. Itulah yang mampu saya luahkan untuk melepaskan sebak di dada dan berkongsi rasa. Terima …

Continue reading

Pembantu Rumah Perlu Diberi Cuti Sehari Seminggu

Salam, Samada anda bersetuju atau tidak, Menteri Sumber Manusia baru kita ni, begitu memperjuangkan nasib pekerja. Sehinggakan pembantu rumah pun dia nak ambil kisah. Aku rasa lama kelamaan, tak mustahil Menteri  S Subramaniam akan mewajibkan majikan untuk comply dengan semua provision dalam Employment Act 1955 untuk pembantu rumah. Aku bukannya …

Continue reading

Current Scams in Malaysia

Seronok juga subcribe dengan yahoo groups. Pelbagai info bermanfaat boleh dijadikan rujukan bersama. Kali ini saya mendapat maklumat ini daripada melayucyber yahoo groups berkenaan dengan scams terkini di malaysia.  Emel untuk tatapan anda adalah seperti di bawah: Ok, here’s a sensitive issue so if you disagree, please comment. Taken from …

Continue reading

Peringatan Kurup Khas Untuk Bloggers

Amat menarik peringatan dari Tan Sri Joseph Kurup. Membacanya dari bernama.com membuatkan aku tersenyum sendirian…alangkah ‘bertuahnya’ kita di bumi Malaysia..segala-gala kemudahan disediakan oleh kerajaan (seolah-olah percuma) dan kita diminta untuk menghargainya. KENINGAU: Timbalan Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar, Tan Sri Joseph Kurup, membidas penulis blog yang masih menggunakan blog …

Continue reading

Petua Kempiskan Perut

Coretan ini diambil dari another blog of mine, iaitu www.tip.kuruskanbadan.com Petua Kempiskan Perut Salam semua, Sejak kebelakangan ini saya mula risau sebab rasanya perut ku makin menambahkan muncungnya ke depan. Yang peliknya, berat badan masih maintain, tapi perut lak mcm nak menjunam ke hadapan. Adakah ini satu petanda, bila kepala …

Continue reading

Malaysian Home Sales Surprisingly Strong

Great news to everyone, it seems that we are not really affected with the current global recession. If in US the home value registered in downside trend, it is unlikely to happen in Malaysia. Even if it is happening, the impact is not so huge. Proof? I could easily my …

Continue reading

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...