Mengenali Pneumonia

Jauzil admitted to Pantai Cheras kerana Pneumonia. Sebelum ni aku tak pernah kisah tentang penyakit ni. Kali ni aku search dalam google and found a useful text about this sickness. What Is Pneumonia? Pneumonia (say: new-moan-ya) is an infection of one or both lungs. To know what that means, you …

Continue reading

Jauzil Admitted to Hospital Pantai Cheras

Dah dua hari Jauzil demam, since hari Selasa 2 June 2009. Pelik juga sebab tak kebah lagi demam walaupun dah makan ubat demam. Mungkinkah Jauzil rindukan bibik yang balik bercuti di Medan selama dua minggu? Aku dan siti merasakan Jauzil mungkin rindu dengan bibik yang menjaga dia semenjak umur 43 …

Continue reading

Add Drop Session Master HR Management

Tak sabar nak menunggu 6 Jun 09. Pada hari tersebut, bermulalah kehidupan aku sebagai seorang student MHRM UUM Kampus KL. Add drop session pada hari Sabtu ini, dan kelas bermula pada hari itu juga!!! Wow..begitu pantas sekali. Aku difahamkan kelas bermula awal kerana kami hanya mempunyai masa selama 3 bulan …

Continue reading

Khutbah Terakhir Nabi Muhammad S.A.W

HUTBAH TERAKHIR NABI  MUHAMMAD SAW 9  ZULHIJJAH TAHUN 10 HIJRAH DI  LEMBAH URANAH, GUNUNG  ‘ARAFAH “Wahai  manusia dengarlah baik-baik apa yang hendak ku katakan !!! Aku tidak  mengetahui apakah aku dapat bertemu lagi dengan kamu semua selepas tahun  ini . Oleh itu dengarlah dengan teliti kata-kataku ini dan sampaikanlah ia …

Continue reading

Emel dari Cik Adilah Farah binti Affendi

Salam, saya mendapat emel daripada Cik Adilah farah binti affendi. Membaca emel ini tanpa berfikir secara logik, rasa amat tertarik untuk memulakan bisness dengan beliau. Namun, apabila saya memikirkan pelbagai jenis penipuan yang telah terjadi di zaman sekarang, saya membuat keputusan bahawa emel ini adalah satu lagi ‘scam’ terancang bagi …

Continue reading

Master HR Management di UUM KL

Master Human Resource Management College of Business UUM KL Alhamdulillah, cita-cita aku untuk sambung belajar dalam bidang HR telah tercapai. Setelah beberapa tahun aku mencari masa dan ketika yang sesuai untuk sambung belajar dalam bidang yang khusus in HR, aku telah ketemui UUM KL. Rasanya pembelajaran kali ini lagi seronok …

Continue reading

Peringatan Kurup Khas Untuk Bloggers

Amat menarik peringatan dari Tan Sri Joseph Kurup. Membacanya dari bernama.com membuatkan aku tersenyum sendirian…alangkah ‘bertuahnya’ kita di bumi Malaysia..segala-gala kemudahan disediakan oleh kerajaan (seolah-olah percuma) dan kita diminta untuk menghargainya. KENINGAU: Timbalan Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar, Tan Sri Joseph Kurup, membidas penulis blog yang masih menggunakan blog …

Continue reading

Petua Kempiskan Perut

Coretan ini diambil dari another blog of mine, iaitu www.tip.kuruskanbadan.com Petua Kempiskan Perut Salam semua, Sejak kebelakangan ini saya mula risau sebab rasanya perut ku makin menambahkan muncungnya ke depan. Yang peliknya, berat badan masih maintain, tapi perut lak mcm nak menjunam ke hadapan. Adakah ini satu petanda, bila kepala …

Continue reading

Aurat Lelaki Yang Sering DiPerlekehkan

Aurat Lelaki yang Sering DiPerlekehkan   Aurat lelaki seperti yang dinyatakan sebelum ini agak longgar kerana selain waktu bersendiri dan bersama isteri, aurat lelaki hanya antara pusat dan lutut sahaja. Maknanya kalau seseorang itu hendak melakukan solat, auratnya ialah cukup antara pusat dengan lutut, begitu juga kalau dia berada di …

Continue reading

Menunggu Kelahiran Putera ke 3

Hospital Pakar An Nur Hasanah Sabtu lepas, 23 Mei 09, Siti membuat pemeriksaan Ante Natal di Hospital Pakar An Nur Hasanah. Rasanya kami telah membuat keputusan untuk kelahiran anak ke 3 ini di Hospital An Nur. Memandangkan kami diberitahu ramai Ibu-ibu akan membuat antenatal pada hari Sabtu, seawal jam 7.15am …

Continue reading

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...