Medical Card Dengan Waiver of Contribution

Ramai yang mempunyai kesedaran untuk menyertai plan takaful dengan Medical Card. Pelbagai kisah masyarakat tentang penyakit yang tiba-tiba menyerang memberi kesedaran kepada masyarakat untuk sertai plan Takaful Medical Card.

Apabila anda memilih plan Medical Card, pastikan anda sertakan sekali rider atau manfaat tambahan ‘waiver of contribution’ bagi orang yang dilindungi atau person covered. Dengan adanya waiver ini, sekiranya anda disahkan mengalami sakit kritikal atau hilang upaya kekal, anda dikecualikan daripada membayar sumbangan tahunan sehingga tamatnya term medical card pada usia 80 tahun.

Saya berpandangan manfaat waiver of contribution ini adalah TERPENTING kerana anda memang mampu membayar sumbangan medical card selagi mana anda masih bekerja, bagaimana sekiranya tetiba anda disahkan mengalami sakit kritikal atau hilang upaya kekal? Pasti anda merasa sangat bertuah kerana telah mengambil manfaat waiver of contribution ini kerana anda tidak lagi perlu mengeluarkan wang sendiri untuk menggunakan manfaat medical card sehingga tamat tempoh pada usia 80 tahun. Bukan sahaja manfaat medical card, sekiranya anda mengambil manfaat tambahan elaun hospital, anda juga tetap layak untuk mendapat manfaat elaun harian sekiranya dimasukkan ke hospital.

Manfaat waiver of contribution ini juga boleh diambil oleh pembayar, samada seorang ayah, ibu untuk anak-anak, atau suami untuk isteri. Dengan adanya manfaat waiver untuk payor, sekiranya seorang ayah pembayar takaful mengalami sakit kritikal, hilang upaya kekal atau meninggal, anak akan menikmati kemudahan takaful dan medical card secara percuma sehingga anak berumur 25 tahun! Medical Card pun ada, yang paling best, cash value dalam simpanan takaful tetap bertambah walaupun si ayah telah tiada! Dengan cash value ini boleh digunakan oleh si anak untuk membiayai sebahagian dari perbelanjaan semasa memasuki universiti pada usia 18 tahun.

Delam entri blog kali ini saya ingin berkongsi cerita sahabat saya, mengenai tuntutan manfaat Sakit Kritikal dan Waiver of Contribution oleh pelanggan beliau. Terima kasih Nurbaizura Rashid atas kesudian untuk berkongsi info ini untuk memberi kesedaran kepentingan takaful kepada masyarakat.

Peserta yang disahkan mengalami sakit kritikal dikecualikan dari membayar sumbangan tahunan. Kredit kepada Nurbaizura Rashid atas perkongsian ini

Peserta yang disahkan mengalami sakit kritikal dikecualikan dari membayar sumbangan tahunan. Kredit kepada Nurbaizura Rashid atas perkongsian ini

Cerita ini diambil dari facebook beliau:

Salam Jumaat.. syukur je hadrat ilahi dapat menolong client dan juga sahabat baik saya yg baru2 ini telah diduga Allah dengan penyakit breast cancer. Claim cek utk critical illness beliau sebanyak RM50,000 telah di bayar dan yang paling penting ialah walaupun beliau mendapat pampasan RM50,000, perlindungan2 yang lain di dalam takaful itu masih lagi dapat diteruskan dengan ada Waiver of Contribution. Beliau tidak perlu lagi untuk membayar sumbangan kerana dana tabarru’ dari Great Eastern Takaful sekarang akan mengambil alih pembayaran sumbangan pesakit ini sehingga beliau berumur 80 thn. Semua Coverage lain spt medical card, elaun hospital..kematian dan hilang upaya kekal masih berterusan dan yg paling seronok simpanan dalam plan ini juga akan terus bertambah. Siapa kata insuran/takaful tak bayar pampasan? Ini buktinya. .Lindungi diri kita dengan perlindungan untuk penyakit kritikal..Kerana kita tidak tau apa yg akan terjadi pada kita di masa hadapan. 

tuntutan sakit kritikal Great eastern takaful

 

Saya yakin anda yang membaca entri blog ini telah mempunyai kesedaran akan kepentingan takaful dengan Medical Card, dan mungkin anda juga telah sertai plan Takaful Medical Card. Kini masanya untuk anda balik semak kembali sijil Takaful anda, apa perlindungan yang terdapat dalam plan Medical Card anda?

Saya dan team members sedia bantu anda untuk membuat polisi review, atau permohonan Medical Card terbaik, boleh hubungi saya di talian 019-3726080 atau anda boleh add saya di facebook https://www.facebook.com/humaizi untuk berkomunikasi dengan saya mengenai Medical Card.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *