Emel dari Cik Adilah Farah binti Affendi

Salam, saya mendapat emel daripada Cik Adilah farah binti affendi. Membaca emel ini tanpa berfikir secara logik, rasa amat tertarik untuk memulakan bisness dengan beliau. Namun, apabila saya memikirkan pelbagai jenis penipuan yang telah terjadi di zaman sekarang, saya membuat keputusan bahawa emel ini adalah satu lagi ‘scam’ terancang bagi mengaburi mata orang yang ingin mendapatkan duit secara senang. Saya ingin berkongsi emel yang dihantar oleh orang yang kononnya bernama Cik Adila Farah binti affendi.

Cik Adilah Farah binti Affendi

farah124k@msn.com

Follow up message

Kepada Tuan,

Saya memohon maaf andainya menganggu ketenangan anda. Saya amat gembira utk berkongsi satu perkara mustahak bersama anda dan biar saya perkenalkan diri saya. Nama saya Cik Adilah Farah binti Affendi, kerakyatan Malaysia, berumur 32 dan bekerja di United Kingdom dengan syarikat Crystal Blues inc. UK. Syarikat kami menjalankan urusan impot dan espot serta juga pengedaran dan pembelian barangan kimia berjenama agro dan agro allied.

Bermula dari Januari 2008 kami telah memperkenalan barangan yang bernama silicon OIL XXQZVB yang mana pengunaan sepenuhnya untuk perkapalan yang sebelum ini dikeluarkan dari negara korea utara, cuba dan Venecuela.Larangan pengimpotan ke atas barangan ini telah dikeluarkan oleh negara british. Setelah membuat kajian melalui wakil kami di Malaysia kami mendapati peluang untuk mendapatkan pengimpotan yg baru disana.

Pegawai kami akan ke Malaysia untuk membuat perbincangan mengenai perkara tersebut dan saya memberi sepenuh kepercayaan terhadapnya kerana Malaysia ialah sebuah negara yang hanya membuka peluang perkerjaan melalui kerakyatan sahaja.
Harga yang di tetapkan di Malaysia untuk 1 kotak Silicon Oil USD$4,500.00 tapi pihak syarikat akan membayar sebanyak USD$6,700.00 seperti yang telah di sebut harga oleh pegawai kami.

Dari kepercayaan penuh yang di beri oleh pegawai kami kepada saya untuk mencari wakil yang sesuai untuk mendapatkan bekalan yang sepatutnya dan segala urusan bila pegawai kami tiba di Malaysia. Pasaran yang telah di tetapkan paling kurang 20 caton setiap kali pengimpotan dibuat.

Semoga mendapat kerjasama. Saya juga akan memberi keterangan mengenai wakil yang telah dilantik untuk pengetahuan anda dan semua keterangan mengenai diri anda kepada Pegawai kami untuk membuat pertimbangan yang sewajarnya dan kami juga akan mencadangkan keuntungan perjanjian sebanyak 40/60 sebagai permulaan.

Ini bermakna anda akan mendapat 60% dan lebihan semasa ialah 40%.

Yang Benar,

Adilah

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *