Empat Tahun Bersama Great Eastern Takaful

Perjalanan saya bersama Great Eastern Takaful baru 4 tahun bermula Januari 2012. Sebelum itu, saya berkecimpung dalam industry Takaful dengan Takaful Ikhlas dan Prudential secara part-time ketika bekerja. Tidak focus, ‘desire’ tidak kuat, motivasi yang lemah dan pelbagai sebab lain yang semuanya datang dari diri saya sendiri menyebabkan saya tidak ke mana-mana dan tiada hala tuju.

Bersama Team Pada Tahun 2016

Pada tahun 2012, satu gerombolan pejuang takaful menyerta GET namun berapa kerat saja yang bertahan. Suatu industry yang tidak pernah tepu, namun berapa ramai yang kental untuk bertahan dan terus memperjuangkan sistem muamalat Islam memperjuangkan riba dalam insurans konvensional.

Kadar rejection, malu untuk membuka mulut tentang protection, takut untuk approach prospek, ini adalah antara sebab ramai agent takaful tidak mara ke dapan. Usah cerita pasal orang lain, saya dahulu pun sama juga.

Alhamdulillah, perjalanan saya dengan GE Takaful dipermudahkan Allah. Sokongan dari orang sekeliling, pihak pengurusan GE takaful yang amat membantu, GM yang sentiasa member sokongan, kawan-kawan yang support saya dengan menyertai takaful dengan saya, menjadikan diri saya berada di sini pada hari ini. Tahun ni perjuangan agak mencabar dan getir, tahun akhir perjalanan saya sebagai Unit Manager untuk berada di tangga Group Manager pada tahun 2017.

Dulu semasa bekerja di Korporat, saya pernah impikan untuk menjadi seorang General Manager/ Head of Department pada usia meniti 40, InsyaAllah, saya yakin ianya bakal direalisasikan dengan Industri Takaful, bukan sebagai pekerja, namun sebagai seorang usahawan takaful yang membina empayar perniagaan sendiri.

Saya ingin bantu lebih ramai rakan-rakan yang masih bekerja dan perasaannya membuak-bukan ingin keluar dari alam pekerjaan makan gaji, jom bina empayar perniagaan bersama-sama Great Eastern Takaful. Penat lelah hanya dalam masa 1-3 tahun pertama, tahun seterusnya InsyaAllah kita sudah boleh menuai hasilnya dan ianya semakin mudah dengan Izin Allah.

Anda ingin berubah? Jom call, whatsapp atau sms saya sekarang 019-372 6080

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *