Kisah Anak dan Ibu Bapa sebagai Penjaga

Apabila bayi dilahirkan, ibu bapan mereka adalah penjaga mereka. Mereka menyediakan kasih sayang, perlindungan, makanan dan pakaian dan apabila si anak mencapai usia 5 tahun, mereka member pendidikan kepadanya.

Ibu Bapa Sanggup Melakukan apa Saja Demi Anak Tercinta

Ibu bapa akan menjaga si anak dengan penuh kasih sayang, melindungi si anak daripada mara bahaya. Apabila si anak jatuh sakit, merekalah yang berjaga malam merawat si anak yang bertuah itu. Mereka tidak membenarkan walau sekor nyamuk pun mendekati si anak.

Oleh sebab si anak mempunyai penjaga, maka mereka merasa selamat dan terjamin. Jika dia inginkan sesuatu, dia hanya perlu menangis dan akan mendapat apa yang diinginkan.

Namun begitu, sebagai seorang bapa, adakah kita mempunyai penjaga? Siapa penjaga kita sekiranya terjadi kepada kita?

Katakanlah jika kita kehilangan keupayaan untuk bekerja, adakah kita mempunyai kewangan yang secukupnya untuk perbelanjaan diri sendiri? Sekalipun kita mempunyai simpanan, berapa lama simpanan tersebut akan bertahan?

Tidakkah anda ingin memiliki penjaga anda sendiri? Maksud saya sesuatu yang akan menjaga kita jika sesuatu terjadi kepada kita. Penjaga yang sentiasa setia kepada kita di saat teman-teman rapat kita menjauhkan diri daripada kita.

Kalau anda nak tahu siapa yang akan menjaga anda, hubungi saya dengan segera, saya akan tunjukkan suatu perancangan yang akan menjadi penjaga anda, jika anda mengalami hilang keupayaan dan akan melindungi keluarga anda sekiranya anda tiada lagi.

Humaizi
0193726080

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *