Wanita Ini Jumpa Blog Saya Pada Tahun 2016 dan Apa Yang Terjadi Padanya?

Saya perlu serius bangunkan contents dalam blog ini. Saya berjanji untuk terus kuat dan rajin menulis. Cabaran bila ada facebook saya lebih suka upload gambar dan text contents di facebook, walhal blog ini adalah kepunyaan saya sendiri.

Kenapa saya perlu serius bangunkan blog ini kerana saya telah ditemukan ramai yang berminat untuk jadi agent takaful hasil pencarian SEO atau google seach melalui blog ini.

Pada tahun 2016, saya dihubungi oleh seorang wanita muda yang telah berkahwin dan punyai anak, berkerjaya sebagai Ahli Farmasi, berminat untuk sertai team saya sebagai Perunding Takaful. Beliau hanya buat part time, namun komitment beliau untuk konsisten memang super hebat. Beliau tidak pernah kena terminate dari GETB, dan Persistency Ratio case beliau juga agak tinggi, selalunya dalam 98-100% setiap tahun.

Pada tahun 2022, Beliau telah mendapat kenaikan pangkat ke Unit Manager, walaupun masih lagi bekerja makan gaji sebagai Ahli Farmasi di klinik kerajaan. Inilah dia UM Munawwarah Othman, salah seorang wanita perkasa hebat Al Hamra. Tahniah UM Muna atas kejayaan ini, dan semoga dapat kenaikan pangkat ke Group Manager pada tahun 2026! InsyaAllah.

Saya bersama UM Munawwarah Othman semasa majlis rasmi Kenaikan Pangkat oleh Great Eastern Takaful pada bulan June 2022

Sebenarnya ramai yang mengenali saya, samada pelanggan atau team members untuk sertai saya sebagai perunding takaful adalah melalui online. Sekarang ini saya banyak gunakan facebook sebagai medium marketing dalam konsep personal branding, namun saya dapati masih ada lagi pertanyaan untuk jadi team members Al Hamra melalui blog. Jadi saya perlu bersungguh-sunggu untuk sentiasa rajin dan komited membuat penulisan di blog ini. Doakan saya ya!

Semoga saya dapat bantu dan lahirkan lebih ramai lagi usahawan takaful yang menjadi seorang Jutawan Hartawan dan Dermawan untuk membangunkan keluarga, bangsa dan negara! InsyaAllah.

Anda yang ingin hubungi saya, boleh terus klik pada link whatsapp ini ==>> https://AlHamraTakaful.wasap.my

Ahmad Humaizi
Group Manager, GETB 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *