Disember : Bulan Yang Amat Sibuk

Salam,

1 Disember 2009, my first reporting day di Dutch Lady Milk Industries Berhad. Kiranya dah dua minggu aku di Dutch Lady atau worldwide known as Frisland Campina, nak komen lebih-lebih rasanya belum masanya lagi. Tapi aku amat bersyukur kerana dipertemukan dengan rakan sekerja yang mesra serta peramah, serta pekerja-pekerja yang tidak lokek untuk memberikan senyuman. My second week di DLIM, aku participate dalam Exco Union’s Meeting, dan aku rasa amat bertuah kerana relationship antara Union dan Majikan di DLMI amat baik! Harapnya apabila kami negotiate CA expiry bulan March 2010 nanti, aku tidak akan menghadapi banyak masalah.

Bulan Disember ni banyak betul public holidays! 3 out of 4 Fridays kami akan bercuti! Bestnya…first hari ini Hari Keputeraan Sultan Selangor, next week, Awal muharram, lepas tu Krismas…then 1 Jan 2010 pun hari Jumaat! Pagi ni seawal jam 715am aku dah keluar rumah ke EPF Jalan Raja Laut utk uruskan pengeluaran pendidikan utk bayaran yuran MHRM.On the way back to Lake Fields, Sg Besi, opposite direction towards KL crowded giler!!! Nasib baik aku keluar rumah awal2 pagi.

Hati sebenarnya tak tenteram..memikirkan Assignment Managing Change untuk Individu dan Individual yang tak siap2 lagi..then assignment HR Development, serta yang paling penting sekali, reseach proposal aku….tak siap lagi…aduh..peningnya..kena buat betul2 this week..tak leh main2 lagi nih..

Di waktu ni sebenarnya aku sedang buat assignment managing change..tajuknya bunyi mcm ni:

Empower people to make decision at local operating level-delegate responsibility and power as much as possible (or at least encourage people to make recommendations which can be quickly approved).  Discuss this practice as one of the effective management tools in changing the mindset of employee empowerment.

masalah sekarang ni ..idea banyak..tapi nak letak dan susun points ni rasa mcm berterabur….camna ni?

ok, sebelum aku berundur diri, sudi-sudi kanlah menatap wajah Tiga Putera Kami, Haziq, Jauzil serta Jauni.

Haziq dan Jauzil
Haziq dan Jauzil
Dari Kini Jauzil, Jauni dan Haziq
Dari Kini Jauzil, Jauni dan Haziq

wassalam..

3 Comments

  • Salam cik humaizi!

    wah jauzil jauni dan haziq semuanya comel giler! jauni tu berapa dah berat dia? mcm same besar je dengan anak saye dah.

  • salam mizah, jauni last timbang awal bulan november berat 5.9kg, rasanya sekarang makin bertambah la kot, dia lahir pada 13 Julai 2009.

  • g, jauzil dah banyak tumbuh rambut tu, as compared to raya puasa baru ni

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *